Akupunktur

Ordet akupunktur kommer av de latinske ordene acus, som betyr nål/spiss og punktur, som betyr punktere/stikk. Kineserene kaller det Zhen Jiu som betyr nåling og oppvarming. Akupunktur har eksistert som behandlingsmetode i over 2000 år.


Det skilles gjerne mellom to hovedformer for akupunktur:

1) klassisk akupunktur (tradisjonell eller kinesisk akuputur)

2) Medisinsk akupunktur (f.eks triggerpunktbehandling/IMS/dry-needling

I klassisk akupunktur støtter man seg til teorier i tradisjonellkinesisk medisin i tillegg til teorier innen vestlig medisin, mens man i medisinsk akupunktur kunbaserer seg på teorier innen vestlig medisin.

En akupunktør som skal behandle smertelidelser og funksjonsnedsettelser ved muskel-/skjelettplager vil ofte behandle triggerpunter som en del av eller før selve akupunkturbehandlinge. Disse sammenfaller ofte med det som i den kinesiske tradisjonen kalles ashi punkter. Kombinasjonen av triggeråunktbehandling og kinesisk akupunktur er spesielt god og helingsprosessen går raskere.

Hva brukes akupunktur for?

Smertetilstander: Akupunktur brukes mye for kroniske smertetilstander. (spenningshodepine, migrene, kroniske smerter i muskel-skjelett-systemet osv..)

Neurologiske tilstander: Hodepine, migrene, neuralgier, hemiplegi etter hjerneslag, bells paralyse

Luftveier: Allergisk rhinitt, kronisk sinusitt, akutte symptomer på betente mandler og halsbetennelse (i tillegg anbefales antibiotika), bronkial astma uten komplikasjoner

Fordøyelse: Mange funksjonelle og psykosomatiske forstyrrelser behandlinger med akupunktur; kvalme og oppkast etter operasjon og cellegiftbehandling, for mye eller for lite magesyre, forstopplse, diare, irritabel tykktarm, gallesten

 Informasjonen er hentet og publiser med godkjenning fra Norsk Akupunkturforening, men er ikke fullstendig. Besøk www.akupunktur.no for mer informasjon omkring akupunkturog hva det brukes mot. 

Vår akupunktør Ranita Lund har opparbeidet seg bred erfaring innenfor akupunktur behandling og kan vise til gode resultater

 

PRIS

FØRSTEGANGKONSULTASJON 500,-

450,- pr. behandling