Kiropraktikk

Kiropraktikk har en lang historie som går tilbake til slutten av 1800-tallet. Opprinnelig var det ment at ved å maniulere ryggradens ledd kunne man frigjøre nervenes frie energibaner og således kurere sykdommer og feilfunksjoner som oppstod som følge av disse feilstillingene. Dette er fremdeles en del av noen kiropraktorers kjerneområde, men den moderne kiropraktikken søker nå å basere seg på nyere forskning som viser at feilstillinger i ledd kan gi smerter og feilfunksjoner i andre deler av muskel/skjelettsystemet, spesielt i forbindelse med nakke og ryggplager.


Den moderne kiropraktoren søker i hovedsak å analyserer kroppsfunksjonen til en pasient og deretter justere feilstillinger og korrigere ubalanse i muskel/skjellettfuksjonen. Dette gjøres ved leddmanipulerende behandlinger, massasje, triggerpunktbehandling og strekking av muskler. Kiropraktor vil også gi råd om optimale treningsøvelser og livsstil som vil bidre til å gi pasienten et bedre liv.

Den norske kiropraktoren er primærhelsekontakt og man trenger derfor ikke henvisning fra lege for å behandles av en kiropraktor. De kan om nødvendig henvise videre til spesialister, samarbeide med fastleger, henvise til MR og røntgenundersøkelse og sykemelde pasienter dersom det skulle vise seg å være hensiktsmessig. På grunn av dette blir kiropraktorer i Norge ansett som en muskel/skjelettspesialist med en holistisk (helhetlig) holdning til det å behandle muskel/skjelettlidelser.

 

PRIS

FØRSTEGANGSKONSULTASJON 500,-

450,- pr. behandling